Hvad er WordPress?

Bliv klogere på hjemmesideplatformen WordPress og forstå, hvorfor det er verdens mest populære CMS-system

h

Indholdsfortegnelse

Det foretrukne valg til opbygning af hjemmesider

Inden vi går i gang, skal vi lige et smut 20 års tid tilbage i tiden.

WordPress blev lanceret i 2003 af Matt Mullenweg og Mike Little og har siden da været en af de mest populære platforme til at oprette hjemmesider og blogs. I dag bruges WordPress af mere end 40% af alle websteder på internettet.

En hjemmesideplatform for alle

WordPress er en open source software, som bruges til at oprette og administrere websteder og er bygget på PHP-programmeringssproget og bruger MySQL-databaser til at gemme og administrere indhold. Platformen er baseret på en modulær arkitektur, der gør det let for brugere at tilføje funktioner og funktionalitet til deres websteder.

WordPress er kendt for sin brugervenlighed og tilgængelighed. Det kræver ikke nogen særlige tekniske færdigheder at oprette og administrere en hjemmeside i WordPress. Platformen tilbyder også et stort udvalg af skabeloner og temaer, som kan tilpasses og tilføjes til ethvert websted. Der er altså rig mulighed for at tilpasse sin hjemmesiden efter behov og ønsker.

af Mikkel fra SoMeWeb
Udgivet d. 10. maj 2023

Skal vi snakke sammen?

Er du nysgerrig på et potentielt samarbejde med mig, så tag endelig kontakt til mig.

hvad er wordpress

Hvorfor vælger mange at bruge WordPress?

Der er mange grunde til, at WordPress er en populær platform til at bygge hjemmesider i. Herunder har jeg forsøgt at opsætte 5 grunde til, at mange vælger at bygge sin hjemmeside i WordPress:

Brugervenlighed

WordPress er en let at bruge platform, som kræver ingen særlige tekniske færdigheder. Det er let at oprette og administrere et websted på WordPress, selv for dem uden nogen teknisk erfaring.

Tilpasning

WordPress tilbyder et stort udvalg af skabeloner og temaer, som kan tilpasses og tilføjes til ethvert websted. Dette gør det muligt for brugere at oprette et websted, der passer til deres individuelle behov og præferencer.

Fleksibilitet

WordPress er en meget fleksibel platform, der kan tilpasses til at opfylde forskellige behov. Det er muligt at tilføje funktioner og funktionalitet til et websted ved hjælp af plug-ins og tilpasninger.

SEO-venlighed

WordPress er en SEO-venlig platform, der er bygget til at hjælpe brugere med at forbedre deres synlighed i søgemaskinerne. Det er let at tilføje meta tags og beskrivelser, og platformen er også optimeret til hastighed og ydeevne.

Stor fællesskab

WordPress har et stort fællesskab af udviklere, designere og brugere, der er tilgængelige for at hjælpe med spørgsmål og problemer. Der er også mange ressourcer og tutorials tilgængelige online, som kan hjælpe brugere med at lære at bruge platformen.

Hvad kan du bruge WordPress til?

WordPress kan bruges til at oprette forskellige typer hjemmesider. Nærmest alt hvad man lige går og forestiller sig er egentlig muligt med WordPress. Jeg kan anbefale at tage et kig på disse WordPress hjemmeside eksempler, hvis du er på udkig efter inspiration til din nye hjemmeside. Men lad os først og fremmest tage et kig på de mange muligheder, som du kan bruge WordPress til:

Personlige blogs

WordPress blev oprindeligt udviklet som en platform til at oprette blogs, og det er stadig en af de mest populære måder at bruge platformen på i dag.

Webshop

WordPress kan også bruges til at oprette en webshop ved hjælp af plug-ins som WooCommerce.

Hjemmesider

WordPress er også velegnet til at oprette almindelige hjemmesider til virksomheder, som ønsker at fremvise deres produkter eller serviceydelser uden nødvendigvis at have webshop inkluderet. Dette kunne for eksempel være servicevirksomheder eller konsulentvirksomheder. 

Portfolio hjemmeside

Kunstnere og kreative fagfolk bruger ofte WordPress til at oprette portfolio websites for at vise deres arbejde og tiltrække potentielle kunder.

Fællesskabs hjemmesider

WordPress kan også bruges til at oprette community websites, hvor brugerne kan dele indhold og kommunikere med hinanden.

Opsummering -> Så hvad er WordPress?

Så blev vi da lige det klogere på WordPress. Så nu kan vi svare på spørgsmålet; hvad er WordPress? WordPress er en alsidig og brugervenlig online platform, der kan bruges til at oprette forskellige typer hjemmesider. Med en række skabeloner og temaer at vælge imellem, kan man nemt tilpasse og tilføje funktioner til sin hjemmeside. WordPress har også en stor fællesskab og ressourcer til rådighed, hvilket gør det til en god mulighed for både nybegyndere og erfarne brugere at oprette hjemmesider i.

Hvis du overvejer at oprette en ny hjemmeside eller blog, kan WordPress være et godt valg på grund af sin brugervenlighed, fleksibilitet og SEO-venlighed. Hvis du planlægger at betale en webdesignere for at lave din nye hjemmeside, så vil jeg anbefale, at du læser mine 5 tips til at forstå prissætningen på hjemmesider.

Uanset om du skal bygge selv eller købe, så ønsker jeg dig god fornøjelse med din nye hjemmeside.

Se andre blogindlæg som dette

Mikkel fra SoMeWeb

Om mig

Mit navn er Mikkel Jul, og jeg er ejer og stifter af SoMeWeb. SoMeWeb er et online marketingbureau, der er specialiseret i at hjælpe små virksomheder med at blive synlige online. Jeg har siden 2017 haft fornøjelsen af at hjælpe over 100 forskellige nyopstartede virksomheder med at nå ud til deres kunder.

LinkedIn  Connect med mig på LinkedIn

Kan jeg hjælpe dig?

Kontakt mig via kontakformularen og lad mig høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.