Gratis billeder til hjemmeside ⇛ 100% lovligt og helt uden copyright

At finde gode og professionelle billeder til sin hjemmeside kan være en udfordring, hvis man ikke ved, hvor man skal lede. I denne guide gennemgår jeg to fantastiske hjemmesider, hvor du kan downloade gratis billeder til hjemmeside brug.

Indledning

Visuel kommunikation er blevet mere vigtig end nogensinde, så billeder spiller en afgørende rolle i at gøre din hjemmeside attraktiv og engagerende. Professionelle billeder kan forbedre brugeroplevelsen, øge konverteringsrater og endda forbedre din hjemmesides SEO. Men hvad nu hvis du ikke har budgettet til at ansætte en professionel fotograf eller købe licenserede billeder? Jamen så har jeg da løsningen til dig i denne artikel.

Måske står du i en situation, hvor du er godt i gang med at lave din egen hjemmeside. Du har måske styr på teksten, som du vil skrive på din hjemmeside, og du har en ide om, hvordan hjemmesiden skal se ud, men hvad gør du med billeder? Dem du har liggende på din kamerarulle, som du har taget i tidens løb, de dur ikke. Vel? 

Men du vil gerne have et professionelt og lækkert udtryk på din hjemmeside, der reflekterer det du tilbyder. 

Jeg kender følelsen, og ved du hvad? Det gør langt de fleste af mine kunder. Det er helt normalt, at man ikke lige har prioriteret at få skudt nogle billeder af en proffesionel fotograf.

Lad os dykke ned i emnet om gratis billeder til hjemmeside brug. Når du er færdig med at læse denne artikel, så lover jeg dig, at du har to fantastiske hjemmesider, som du kan downloade lækre professionelle billeder fra. 

Læs også: Ny hjemmeside ⇛ Skal du lave den selv eller få en specialist til at lave den?​

af Mikkel fra SoMeWeb
Udgivet d. 26. oktober 2023

Skal vi snakke sammen?

Er du nysgerrig på et potentielt samarbejde med mig, så tag endelig kontakt til mig.

gratis billeder til hjemmeside

Vigtigheden af professionelle billeder

Før vi dykker ned i, hvor du kan finde disse fantastiske ressourcer, lad os tale om, hvorfor professionelle billeder er så vigtige for en moderne hjemmeside. Billeder fanger opmærksomhed, forbedrer forståelsen af indholdet og gør din hjemmeside mere mindeværdig. De kan også hjælpe med at bryde tekst op og gøre siden mere letlæselig. Desuden har høj kvalitet og relevante billeder en positiv indvirkning på din hjemmesides SEO, da de kan forbedre brugerens opholdstid og engagement.

Unsplash og Pexels: Professionelle gratis billeder til hjemmeside brug

Nu hvor vi har etableret vigtigheden af at bruge kvalitetsbilleder, hvor finder man dem så? Unsplash og Pexels. Jeg er selv hyppig bruger af disse to hjemmesider, når jeg laver hjemmesider for mine kunder. På mange af de hjemmesider, som jeg har lavet, har jeg gjort brug af dem begge. Se eksempler på mine kunders hjemmesider.

Unsplash og Pexels tilbyder et bredt udvalg af højopløselige billeder, der er 100% gratis og lovlige at bruge. Det bedste af det hele er, at billederne kommer uden copyright-begrænsninger, hvilket betyder, at du kan bruge dem frit på din hjemmeside uden at bekymre dig om rettigheder eller om nogen kommer efter dig for at bruge deres billeder.

Sådan fungerer Unsplash og Pexels

Herunder har du en hurtig guide til, hvordan du bruger begge hjemmesider til at hente gratis billeder til din hjemmeside. 

Sådan henter du billeder fra Unsplash

Når du kommer ind på unsplash.com kan du bruge deres søgefelt til at lede efter billeder, der relaterer sig til din virksomhed.

unsplash gratis billeder til hjemmeside

Jeg har i dette eksempel indtastet “Office”, som relaterer sig til marketing – i hvert fald rent visuelt. Herved får jeg en række forslag til billeder, som jeg kan klikke på og downloade i den størrelse, som jeg ønsker.

office eksempel unsplash gratis billeder til brug på hjemmesider

Sådan henter du billeder fra Pexels

Pexels fungerer helt lige som Unsplash. På forsiden får man også her muligheden for at søge efter det emne, man ønsker. 

pexels gratis billeder til hjemmeside

Lige som ved eksemplet i Unsplash har jeg indtastet “Website photo” i søgefeltet på Pexels.com for at finde en passende billede til denne artikel, som du sidder og læser lige nu. Det billede, som du rullede forbi på vejen ned til dette afsnit, har jeg faktisk hentet netop fra Pexels. Herunder kan du se min søgning på Pexels og selv samme billede, som er placeret lidt længere oppe i denne artikel. Det er smart, gratis og effektivt. 

website photo eksempel pexels gratis billeder til hjemmeside brug

Opsummering -> Gratis billeder til hjemmeside brug

At have professionelle billeder på din hjemmeside behøver ikke at være en dyr affære. Med ressourcer som Unsplash og Pexels kan du nemt finde høj kvalitet, lovlige og gratis billeder, der vil forbedre din hjemmesides æstetik og brugeroplevelse. Så næste gang du har brug for et billede til din hjemmeside, ved du præcis, hvor du skal kigge. Rigtig god fornøjelse med dit hjemmeside design.

Se andre blogindlæg som dette

Hvad er et CMS system?
Hvad er et CMS system?

Hvad er et CMS system?Når du skal designe din egen hjemmeside eller bare forstå, hvad din webudvikler snakker om, så...

læs mere
Mikkel fra SoMeWeb

Om mig

Jeg hedder Mikkel Jul, og jeg er grundlæggeren og ejeren af SoMeWeb. De sidste 10 år har jeg som webdesigner hjulpet mere end 100 små og mellemstore virksomheder med at blive synlige online via en ny hjemmeside og online marketing. 

LinkedIn  Connect med mig på LinkedIn

Kan jeg hjælpe dig?

Kontakt mig via kontakformularen og lad mig høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.