Billig hjemmeside ⇛ Hvad koster det at lave en hjemmeside?

I dette indlæg kigger jeg på, hvad du nogenlunde skal regne med, når du skal lave en billig hjemmeside helt selv.

Lad bare den store pengepung blive hjemme

Den er god nok. Det er slet ikke så dyrt at komme i gang, som man skulle tro. For under 1000 kr. kan du allerede være online med din hjemmeside inden for et par timer.

Lad os bare kaste os ud i det og kigge på, hvad det koster at lave en billig hjemmeside helt selv uden hjælp fra en webdesigner.

Læs også: Sådan laver du din egen WordPress hjemmeside i 2023 ⇛ En komplet guide

Step 1: Køb af domæne

Når du tænker på at oprette en billig hjemmeside, er det første skridt at vælge et domænenavn og herefter købe domænet. Dit domæne er din hjemmesides adresse på internettet. Det er, hvad folk taster ind i deres browser for at besøge din side. Prisen for et domæne kan variere afhængigt af dets popularitet, endelse (.com, .dk, .net osv.), og hvor du køber det fra. Generelt kan du forvente at betale 70 kr. årligt for et standard dk-domæne. 

Men hvordan vælger man det rigtige domænenavn? Først og fremmest skal det være kort og præcist. Lange og komplicerede domænenavne kan være svære for brugere at huske. Derudover kan du med fordel overveje at inkludere søgeord, der er relevante for din virksomhed eller det indhold, du planlægger at lave på din hjemmeside. For eksempel, hvis du sælger håndlavet keramik, kan et domænenavn som “keramikkunst.dk” være ideelt.

af Mikkel fra SoMeWeb
Udgivet d. 1. september 2023

Skal vi snakke sammen?

Er du nysgerrig på et potentielt samarbejde med mig, så tag endelig kontakt til mig.

billig hjemmeside hvad koster det at lave en hjemmeside

Step 2: Hosting

Hosting er den service, der gør din hjemmeside tilgængelig for andre på internettet. Lad mig prøve at forklare, hvad hosting er på et niveau, hvor alle kan være med:

Forestil dig at selve hjemmesiden er dit hus. Dit hus har en adresse, hvor det ligger. Denne adresse er dit domæne. Din domæneadresse er placeret i en by og denne by er hostingen. Altså det hele spiller sammen og ingen af delene kan stå alene, hvis du vil have, at din hjemmeside skal være online og synlig for brugerne. Jeg håber, at denne forklaring gav mening. 

Jeg bruger selv hosting hos simply.com for mine hjemmesider, og jeg anbefaler altid mine kunder at hoste deres hjemmeside hos Simply simpelthen fordi, at priserne er nogle af de bedste på markedet. Derudover er der også god support og serverne er aldrig nede. Man får meget for pengene og ens hjemmeside er altid tilgængelig.

Prisen for hosting hos Simply variere fra 56,25 kr. om måneden til 234,38 kr. om måneden. Bemærk at denne pris kan ændre sig fra tid til anden. Du kan også være heldig at få opstartsrabat, når du køber første gang. 

Step 3: WordPress

Simply tilbyder noget, der hedder 1-kliks installation, som naturligt nok betyder, at du med et klik kan installere WordPress på din server. Din server er egentlig Simplys server, men du har via hosting købt en plads på serveren. 

WordPress er uden tvivl det mest populære CMS system i verden. Det anslås, at over en tredjedel af alle hjemmesider globalt kører på WordPress. Men hvorfor er WordPress så populært, og hvorfor bør du bruge WordPress, hvis dit mål er at lave en billig hjemmeside?

Det er helt gratis

Det koster ikke noget at installere WordPress på din server, så under step 3, kan vi altså tilføje et stort og rundt 0 kr. til den samlede liste over opstartsomkostninger.

Step 4: Tema på hjemmesiden

Et tema på en WordPress hjemmeside kan kort fortalt beskrives som måden, hvorpå det visuelle udtryk er sammensat. Du kan redigere i et tema og tilpasse det, som du ønsker. Nogle temaer er nemmere at arbejde i end andre og prisen variere også alt efter, hvad man kan med de enkelte temaer. 

Når du installere WordPress, er der allerede et par standardtemaer installeret, så du behøver ikke nødvendigvis at bruge penge på et tema. 

Jeg vil dog anbefale at investere i et tema som Divi fra Elegant Themes, da det er super nemt at arbejde i, det er responsivt, og det er godt for SEO. Derudover kan du med deres page builder arbejde med drag-and-drop uden at skulle skrive noget kode. Det er en kæmpe fordel, når man ikke har erfaring med at lave hjemmesider. 

Læs også: Anmeldelse af Divi WordPress tema

Opsummering -> Så hvad koster det at lave en billig hjemmeside?

At lave en hjemmeside er altså slet ikke så dyrt, som man ellers kunne forestille sig. I dette indlæg fandt vi ud af, at opstartsomkostningerne til en billig hjemmeside ser således ud:

1) 70 kr. for domæne*
2) 675 kr. for hosting* (56,25 x 12 måneder) 
3) 0 kr. for WordPress
4) 0 kr. for tema og eventuelle plug-ins

*Årlige udgifter

Det giver en samlet opstartsomkostning på 745 kr. (675+70) for at få din hjemmeside online. Det er billigt!

Nu vil jeg blot ønske dig al held og lykke med opbygningen af din egen billige hjemmeside. Skulle du få brug for hjælp, så står jeg naturligvis altid klar til at hjælpe dig og gerne give dig en hjemmeside pris. God fornøjelse!

Se andre blogindlæg som dette

Hvad er et CMS system?
Hvad er et CMS system?

Hvad er et CMS system?Når du skal designe din egen hjemmeside eller bare forstå, hvad din webudvikler snakker om, så...

læs mere
Mikkel fra SoMeWeb

Om mig

Jeg hedder Mikkel Jul, og jeg er grundlæggeren og ejeren af SoMeWeb. De sidste 10 år har jeg som webdesigner hjulpet mere end 100 små og mellemstore virksomheder med at blive synlige online via en ny hjemmeside og online marketing. 

LinkedIn  Connect med mig på LinkedIn

Kan jeg hjælpe dig?

Kontakt mig via kontakformularen og lad mig høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.