Hvad er et CMS system?

Når du skal designe din egen hjemmeside eller bare forstå, hvad din webudvikler snakker om, så giver det rigtig god mening at sætte sig ind i, hvad et CMS system er for noget.

Hvad står “CMS” for?

CMS står for Content Management System. Som navnet antyder, er det et system, der hjælper med at håndtere indholdet på en hjemmeside. Tænk på det som rygraden i din hjemmeside, der gør det muligt for dig at designe, redigere, organisere og publicere indhold uden at skulle dykke ned i komplekse kodestrenge. 

For cirka et årti siden var adskillige hjemmesider uforanderlige, hvilket betød, at hver side eksisterede som et individuelt HTML-dokument på webserveren. For at foretage ændringer var man nødt til direkte at ændre i HTML-koden. Sådan et det ikke længere. Nu er det meget nemmere at lave hjemmesider med et CMS system, hvor du altså nemt kan lave indhold uden at skulle lege med koder. 

Hvilke CMS systemer findes der?

Der findes mange forskellige CMS systemer derude, men nogle af de mest populære inkluderer WordPress, Joomla og Drupal. Hver har sine egne unikke funktioner og fordele, så det er vigtigt at vælge den, der passer bedst til dine behov.

Specielt WordPress er populært til opbygning af hjemmesider grundet dets brugervenlighed. I 2021 var omkring 39% af alle hjemmesider på internettet bygget i WordPress. Dette gør WordPress til det mest populære CMS system i verden.

Læs også:​ Sådan laver du din egen WordPress hjemmeside i 2023 ⇛ En komplet guide

af Mikkel fra SoMeWeb
Udgivet d. 30. august 2023

Skal vi snakke sammen?

Er du nysgerrig på et potentielt samarbejde med mig, så tag endelig kontakt til mig.

cms system

Hvorfor bruge et CMS system?

Brugervenlighed

Et af de største træk ved et CMS er dets brugervenlighed. Selv dem uden teknisk know-how kan nemt opdatere og ændre indholdet på deres hjemmeside.

Fleksibilitet

Uanset om du vil lave en blog, en webshop, en firmahjemmeside eller noget helt fjerde, kan CMS’er tilpasses til at opfylde forskellige behov.

Tilgængelighed

Med et CMS kan flere personer i samme team få adgang til at redigere hjemmesiden, hvilket gør det nemt at opdatere indhold regelmæssigt.

Opsummering -> Nu ved du hvad et CMS system er

Et CMS system er et uundværligt værktøj for enhver, der ønsker at lave din egen hjemmeside eller generelt bare vide lidt om, hvad din webudvikler snakker om. Et CMS system fjerner behovet for at kende til kodning og gør det nemt at oprette og vedligeholde en professionel hjemmeside. Uanset om du er en lille virksomhedsejer, en blogger eller en stor organisation, kan et CMS hjælpe dig med at nå ud til din målgruppe på den mest effektive (og hurtige) måde. 

Se andre blogindlæg som dette

Mikkel fra SoMeWeb

Om mig

Jeg hedder Mikkel Jul, og jeg er grundlæggeren og ejeren af SoMeWeb. De sidste 10 år har jeg som webdesigner hjulpet mere end 100 små og mellemstore virksomheder med at blive synlige online via en ny hjemmeside og online marketing. 

LinkedIn  Connect med mig på LinkedIn

Kan jeg hjælpe dig?

Kontakt mig via kontakformularen og lad mig høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.